След инцидента със загиналия моторист в Русе, който катастрофира фатално заради

...
</TD
>След инцидента със загиналия моторист в Русе, който катастрофира фатално заради
Коментари Харесай

Заради загиналия моторист: Пътна полиция-Русе изготви сигнално писмо до Общината с конкретни предложения

След случая със починалия моторист в Русе, който катастрофира съдбовно поради погрешно пресичащ пешеходец по бул. " Христо Ботев ", Пътна полиция - Русе е изготвила сигнално писмо до Общината като собственик на пътя. Това заяви ст. контрольор Стилиян Станев от ОДМВР - Русе. С него се предлага да бъдат сложени по-високи оградни пана по сходство на като бул. " Липник ", с цел да се ограничи пресичането на пешеходци на неразрешените за това места.

" За пешеходците алтернативата е да се създадат две пасарелки над бул. “Христо Ботев “ и да се ремонтира подлезът против Печатни платки. На бул. " България ", където към този момент има една пасарелка, би трябвало да се построи още една, за която има план ", сподели Станев. За сигурността е належащо цялостно осветление на уличните платна, както и възобновяване на маркировката, която към този момент се опреснява от Оперативна програма " Комунални действия “.

От Пътна полиция упражняват всекидневен надзор на скоростта с мобилна камера по бул. “Христо Ботев “, като 30 на 100 от нарушаванията за превишена скорост са засечени точно там. При опция камери за скорост се слагат и в нощните часове, само че е мъчно да се засекат нарушаванията при мотоциклетистите, защото моторите имат единствено една регистрационна табела откъм гърба, която постоянно е закрита. При опция в деяние се пускат и полицейски екипи с мотоциклети, които са доста по-мобилни и могат да извършат инспекции на други мотоциклетисти.

" В момента се създават места от общината, където да се слагат повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени неравности за ограничение на скоростта ", сподели още ст. контрольор Стилиян Станев, представен от Русе Медиа.

Статистиката от началото на годината сочи, че в Русе има 11 произшествия с мотоциклети и мотори, при които един лидер е умрял, а четирима са ранени.

Пешеходците също подлежат на надзор и всекидневно има случаи на санкционирани пешеходци. Полицейските екипи в ранните часове са по най-натоварените кръстовища и при определяне на нарушаване се сформира фиш с санкция. Има чудноват случай, при който на кръстовището на " Олимп “ пешеходец е санкциониран два пъти за погрешно секване в двете направления в границите на 15 минути. По закон санкцията е 20 лева

При електрическите МПС контролът е на две равнища - от Пътна полиция и районно управление (на МВР) на уличните платна и от Общинска полиция и КООРС в централната градска част с пешеходната зона. Чрез видеонаблюдението полицията получава сигнали за нарушавания на водачи на МПС, които са регистрирани и могат да се открият. Оттам са подавали и сигнали за придвижване на задна гума, което е нарушаване като дрифта и предстои на 3000 лева санкция, лишаване на книжката и прекъсване на МПС от придвижване, напомни Станев.

По-трудно е да се открият нарушителите при тротинетките, защото те нямат регистрационни табели, само че в случай че екипът спре на място лидера, тогава може да го глоби.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР